What you love about the Blackberry Torch 9800

Tersebutlah kisah ibu dan anak kat umah..Si anak, Min tengah baca blog mengenai Blackberry Torch 9800 yang baru diperkenalkan di Malaysia baru-baru ini..



Min (dengan dahi yang berkerut sambil membaca artikel dalam internet)
Mak : Min..tolong mak jap kat dapur nih..
Min : Jap..tengah baca cerita panas ni..lagi panas dari lauk mak masak tu..

Mak pun datang dengan gaya kepoh nyer...

Mak : Ye ke? artis mana yang kena cekup tu?


Min (sambil menjeling mak dia)


Min : Mak ni kan, kalau pasal gosip, laju je..ade je point  ngumpat time meeting persatuan surirumah2 nanti.

Mak : Ala Min ni, tak spoting la..Min baca apa tu, khusyuk je mak tengok.

Min : Ni haa, Blackberry baru... baru je keluar... ingat nak satu la mak..best giler..

Mak : Laa, kan ada lam peti ais tu..nak satu mende nyer..ambik je lam peti ais tu..

Min : Mak ni sengal la..tu la asyik p meeting persatuan je..Ni handphone la mak...

Mak : Ooo...kalau blackberry tu mak tau la..ape yang best sangat ngan phone tu?


Min : Blackberry Torch 9800 ni guna sistem operasi Blackberry 6 yang paling latest nyer version la kiranya, dengan pelbagai fungsi baru siap dengan interface yang best dengan kata lain "Sylo"


Mak : Sylo tu mak tau, sebab ni mak ni kiranya paling stylo lam taman ni..kekeke


Min : Perasan la pulak makcik ni...Ok, selain tu, blackberry ni kira yang first pakai touch screen 3.2 inch full dan keyboard dalam masa yang sama. Satu lagi, ni slide nyer handphone..lagi la Stylo...


Yang syok nyer lagi, biasanya phone takleh tengok Youtube guna Blackberry Torch 9800 ni..Kalau dah Youtube leh tengok, website lain pun apatah lagi kan..Facebook, Twitter, Nuffnang, nak update blog pun senang. Takyah nak guna laptop atau komputer lagi dah..




Mak : Hindustan leh tengok tak?
Min : Ish...mak ni kan..kita tengah serius, dia leh lak pikir Hindustan..
Mak : Abis tu, Min nak mak pikir ape nyer..tu je lah mak tau...
Min : Mak pikir la, camne nak pujuk Abi untuk beli Blackberry ni..mak satu, Min satu..
Blackberry ni guna MicroSD 8G, boleh expend sampai 32G..Boleh la mak letak lagu Hindustan mak tu banyak2 lam phone nanti. Mak dengar la 24jam.


Mak : Erm...mau botak kepala Abi kau tu nanti..Mesti mahal..2 lak tu..Duit emas yang mak beli ngan Bai Bangali tu pun lom abis bayar lagi..Abi mesti tak nak nyer lah..


Min : Sapa nak beli 2 ketul terus, memang la botak mak..dah la Abi tu makin berkilat atas dia, kang makin berkilat kalau beli terus..
Camni, Mak pujuk la Abi amik plan Celcom Exec 50. Bayar bulan, murah. Mak leh la call ahli-ahli persatuan mak tu jugak..kekeke...
Lagi satu, plan Celcom Exec 50 ada diskaun tiap2 bulan...Diskaun sampai 30% tu mak..Mega Sale pun takleh buat..Call seminit baru 15sen..Part paling best, broadband FREEE sebulan tuu....Mak tengok kat sini









Get connected with Celcom from as low as RM50 a month!
The plan with automatic discount up to 30% every month!
The more you use; the more you save. It's as simple as that. If you find that prospect appealing, then the Celcom Exec 50 plan is definitely the plan for you.
More reasons why you should choose Celcom Exec 50:
-          15sen call rate to any number. Nothing complicated; just a simple rate to all numbers
-          Automatic discounts every month.
-          Talk more, save more. The more you use, the more discounts of up to 30% every  month
-          Low monthly commitment of only RM50.
-          FREE Celcom Broadband Basic Plan for 1 month with speeds of up to 384 Kbps
-          Be part of the BEST with the fastest, widest, clearest mobile network in the country

Nak register online pun boleh gak..leh register kat website Celcom...lagi bagus... 
Bukan ape, nak browse internet guna Blackberry Torch 9800 ni laju, dan senang nak manage die nyer multiple tab.


Mak : Menarik bunyi nyer tu...ni buat mak terasa nak ni...Jap, Blackberry tu leh amik gambar tak?
Min : Mak ni kan, mesti berangan tadi..Kan Min dah kata, phone ni Stylo..mesti la boleh..5MP lagi tu..siap ada Flash..boleh amik time gelap..plus, ada 11 mode untuk amik gambar. Video pun leh amik gak...




Mak : Malam pun boleh amik? Cam menarik je..kekeke
Min : Makkk....jangan buat kerja tak senonoh mak..sekarang ni, camne nak pujuk Abi nih...
Mak : Takpe, itu serah pada mak, tapi Min kena tolong mak untuk menjayakan pakatan ni..Boleh?
Min : Ala...
Mak : Nak Blackberry Torch 9800 tak?
Min : Nak..yelah2 Min tolong la ni..






P/s : I want Be the 1st to own the latest BlackBerry® Torch™ 9800

4 comments:

dedekconference said...

I wont get it if im in...Tungggguuuuu!!!!kihkihkihkih

najib said...

wah best gak,sama lah kita pon,namun saingan memang sengit xterkatalah kan.harap sama-sama menang,nanti bolehlah berfb skali

Hafiz Ahmad said...

Yeah...sama-sama kita berusaha mendapatkan handphone tu...Yeahhh

hamzah ian said...

wow

Post a Comment